KNLTB.Club uit voorzorg tijdelijk buiten gebruikafbeelding
Beste KNLTB.Club gebruiker,

Zoals gisterenmiddag beloofd een update van de status omtrent de uit voorzorg genomen maatregel om KNLTB.Club tijdelijk buiten gebruik te stellen.

Wij hebben deze maatregel uit voorzorg genomen omdat we van vier clubs meldingen kregen van verdachte e-mails.

Er zijn zowel mails in omloop die leden oproepen tot het doen van een betaling als mails die oproepen om in te loggen vanwege de overstap naar een nieuw klantensysteem van de KNLTB. Nader onderzoek bij een van de clubs leidde naar het bestaan van een phishing site die exacte gelijkenis vertoonde met het startscherm van KNLTB.Club. Vanaf dat moment is alles in het werk gesteld om verdere uitbreiding te voorkomen:

  • In overleg met de betaalprovider die achter de betaallink zit is de betaaldienst geblokkeerd;
  • In overleg met de hostingprovider die achter de phishingsite zit is de hosting beëindigd;
  • Zelf hebben wij voor KNLTB.Clubeerst alle gebruikers proactief uitgelogd, account geblokkeerd en vervolgens het toegangsscherm vervangen door een landingspagina met de informatie die er nu staat.
Er zijn overigens na onze oproep gisteren geen nieuwe meldingen van verdachte mails ontvangen.

Wij hebben in het belang van jouw leden het zekere voor het onzekere genomen en nemen de tijd voor extra controles en het in stelling brengen van een veilig herstelscenario dat zoveel mogelijk waarborgen bevat voor een veilige herstart van de dienstverlening die je van KNLTB.Clubgewend bent.

Het is erg moeilijk om te bepalen wie exact geraakt is door deze phishing actie. Daarom van onze kant nu het advies om in ieder geval bij jezelf na te gaan waarvoor je het emailadres dat je voor toegang tot KNLTB.Clubgebruikt nog meer nodig hebt en in die systemen je wachtwoord aan te passen.

En we herhalen de oproep om verdachte mails bij ons te blijven melden.

KNLTB.Club zal waarschijnlijk maandag of dinsdag aanstaande in de loop van de middag weer actief zijn. Alle aan KNLTB.Club gekoppelde diensten zoals de verenigingswebsite, de ClubApp en het Afhangbord blijven gewoon beschikbaar zoals je leden gewend zijn. Leden met een beheer-account in KNLTB.Club zelf kunnen nu geen beheeractiviteiten uitvoeren in KNLTB.Club.

Onze excuses voor het ongemak.

Tot zover deze statusupdate. Vanaf nu publiceren wij alleen nog statusupdates via deze link:http://support.knltb.club/nl/articles/10639.

De eerstvolgende statusupdate geven wij maandagochtend om 10:00 via bovenstaande link.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, contact ons dit weekend op support@knltb.club, mocht het urgent zijn vermeld dit dan bellen wij u terug.

Of vanaf maandagochtend: bel of mail gerust via de chat op www.knltb.club, een mail aan support@knltb.club of het telefoonnummer van knltb.clubSupport: 085 001 3364. Je kunt ook altijd contact opnemen met jouwKNLTB Accountmanager