Beste Heliossers,

We hebben natuurlijk al diverse leden die vcl (verenigings competitie leider) of vtl (verenigings toernooi leider) zijn, maar hoe fijn is het gezegde dat vele handen, het werk lichter maken…

Zo geld dat ook voor deze 2 functies. Hieronder vinden jullie meer info vanuit de knltb en ook de cursusdata, waarop de vcl- en de vtl-cursussen gegeven worden in Noord-Brabant.

Aanmelden/opgeven kan via dit emailadres of via Mirjam; ledenadministratie@tvhelios.nl

VCL- en VTL-cursus

Zonder vrijwilligers kan de tennissport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competities en toernooien zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die zich hiermee bezig houden. Het is echter wel van belang dat deze vrijwilligers goed worden opgeleid. Om hiervoor te zorgen, biedt de KNLTB VCL- en VTL-cursussen aan.

VCL-cursus

De cursus Verenigingscompetitieleider (VCL) is bedoeld voor diegene(n) die binnen de vereniging verantwoordelijk is/zijn voor de competitiedeelname en -organisatie. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, zorgt voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag en voor een juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. Gezien de grootte en de hoeveelheid competities is het aan te bevelen om binnen de vereniging meerdere personen met deze rol te hebben, waardoor het werk kan worden verdeeld. Indien een vereniging deelneemt aan competities is het zelfs verplicht om een gecertificeerde VCL te hebben. Bij de VCL-cursus worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee tennisclubs te maken krijgen tijdens competitiedagen.

Cursusdagen:

Woensdag 30 okt Etten-Leur

Woensdag 6 nov Best

Woensdag 20 nov Vught

Op alle dagen van 19:30-22:30

VTL-cursus

De cursus Verenigingstoernooileider (VTL) is bedoeld voor verenigingsleden, die zich bezig willen houden met de organisatie van allerlei soorten toernooien. Tijdens de cursus worden diverse thema’s behandeld, zoals de rechten en plichten van de toernooileiding en deelnemers, komt de regelgeving aan bod en krijgt men praktische ondersteuning en tips voor de organisatie van een toernooi.

Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het verplicht dat de toernooiorganisator in het bezit is van een geldig VTL-certificaat.

Cursusdagen:

Dinsdag 29 okt Best

Donderdag 7 nov Vught

Maandag 11 nov Etten-Leur

Maandag 18 nov Berkel Enschot

Op alle dagen van 19:30-22:30

 

Graag tot snel!

Bestuur TV Helios communicatie@tvhelios.nl

Mirjam ledenadministratie@tvhelios.nl