Update: Tennis en het Coronavirus

10maart2020

Zowel in competitie- als toernooiverband dan wel onderling wordt er veel getennist deze weken. Daarnaast zijn er bijeenkomsten of workshops in het land voor verengingen en tennisleraren. Nu het coronavirus ook in Nederland is opgedoken, ontvangt de KNLTB hierover vragen.

Op dit moment is er naast het treffen van goede algemene hygiënische maatregelen geen reden om wedstrijden, evenementen en/of bijeenkomsten af te gelasten.

Evenementen in Brabant
Op dit moment is er geen aanleiding om evenementen af te gelasten. Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.

Fed Cup in Den Bosch
Het Nederlands dames team speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 april tegen China in De Maaspoort in Den Bosch. We volgen de ontwikkeling rond het coronavirus op de voet en houden contact met de ITF, de GGD en via hen of direct met het RIVM. Er zijn op dit moment geen adviezen om internationale sportevenementen in Nederland af te gelasten of aan te passen.

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351.

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basis hygiëne
Wij raden tennissers en bezoekers van wedstrijden en bijeenkomsten wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

Was je handen regelmatigHoest en nies in de binnenkant van je elleboogGebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

NOC*NSF houdt omtrent het coronavirus een themadossier bij gericht op zowel nationale als internationale sport.