Vacature Voorzitter

Functienaam: Bestuurslid Voorzitter

TV Helios is op zoek naar een voorzitter. Je vertegenwoordigt onze mooie club intern en extern. Intern ben je er voor onze leden. Extern ben je het gezicht van onze club. En om tot mooie dingen te komen, heb je regelmatig overleg met het bestuur. Samen met de penningmeester en secretaris vorm je het dagelijks bestuur van de vereniging.

Algemene Taakomschrijving :

 • Geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern
 • Het bijwonen en een actieve bijdrage leven aan de bestuursvergaderingen
 • Verantwoordelijke voor de Clubhuiscommissie. Je stuurt de commissieleden aan en zorgt dat de juisten middelen aanwezig zijn om de taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. De commissie draagt zorg voor een nette indruk van het clubhuis en de daarom omliggende voorzieningen.
 • Vormt samen met de secretaris en penningmeester het dagelijks bestuur.(Whatsapp)
 • Bereid (zit) de jaarlijks de algemene- en bijzondere ledenvergaderingen voor
 • Onderling contact onderhouden tussen verschillende tennisverenigingen omtrent Verenigingsleven, protocollen & visie.
 • Vertegenwoordigt de vereniging naar de KNLTB en andere externe partijen
 • Functioneert als ‘vraagbaak’ binnen de vereniging voor de leden en heeft een luisterend oor
 • Begeleidt bestuursleden bij de uitvoering van hun taken

Functie inhoud:

Vind jij het leuk om een vereniging te leiden en te sturen en doe jij dit met een flinke dosis enthousiasme? Dan is TV Helios op zoek naar jou! TV Helios is op zoek naar een voorzitter die zijn of haar spreekwoordelijke handen uit de mouwen steekt. Jij hebt een belangrijke taak in het opstellen van het beleid van T.V. Helios. Je stippelt dit beleid samen uit met het bestuur en bewaakt de uitvoering  hiervan. Het beleid zorgt voor een bloeiende en groeiende vereniging. Daarnaast ben je het ‘’gezicht’’ van de vereniging en vertegenwoordig je T.V. Helios bij zowel interne als externe gelegenheden.  Tot slot, bestuur een vereniging niet met harde hand, maar democratisch. ... zorg ook dat verschillende 'stemmen' uit de club vertegenwoordigd zijn. De voorzitter wordt door de algemene vergadering in functie gekozen.

Wat betekent dit concreet?

Als voorzitter bereid je bestuursvergaderingen (1x per maand) en algemene ledenvergaderingen voor en neem je tevens de leiding in deze vergaderingen. Je coördineert, begeleidt en adviseert, indien nodig, de bestuursleden bij de uitvoering van hun taken. Het geven van presentaties en het spreken voor (grote) groepen mensen is ook een onderdeel van het voorzitterschap, denk hierbij aan evenementen die plaats vinden bij TV Helios (toernooien, clubdagen, sponsor- en vrijwilligerstoernooi).  Je bent aanwezig bij dit soort interne en externe evenementen.   Je onderhoudt (samen met het bestuur) externe contacten zoals bijvoorbeeld het contact met de KNLTB en je gaat naar jubileum uitnodigingen van andere (sport)verenigingen of gemeentelijke aangelegenheden.   Naast de reguliere bestuursvergaderingen (eens per 5 weken) sluit je ongeveer 1 tot 2 keer per jaar aan bij het voorzittersoverleg. Dit is een overleg met de voorzitters van alle tennisverenigingen uit de gemeente Oss, inclusief L.T.C. de Rackets.   Bestuursleden bij T.V. Helios (zo ook de voorzitter) zijn tevens aanspreekpunt van een tweetal commissies(Clubhuis en automatisering). Het is vanwege de samenwerking gewenst om minimaal 1 keer per jaar bij een vergadering van de betreffende commissie aan te sluiten.     Je kunt als voorzitter te maken krijgen met klachten of op- en aanmerkingen zijn van leden, ouders of externen.  Als voorzitter word je dan, afhankelijk van de situatie, als mediator gezien. Er wordt van je verwacht dat je tactvol maar daadkrachtig met de situatie om kan gaan en deze op een zo goed mogelijke manier oplost. In goede, maar ook in slechte tijden, dien je als luisterend oor voor bestuur en leden.

Wat heb je hiervoor nodig?

Wij stellen geen harde eisen aan onze kandidaat voorzitter(s). Het is vooral belangrijk dat jij het leuk vindt om deze uitdaging met enthousiasme aan te gaan. Wat je echter wel zal helpen om een goede invulling aan deze rol te geven is wanneer je goed kunt luisteren, geduld en inlevingsvermogen hebt, kunt delegeren, als vertrouwenspersoon kan acteren en communicatief vaardig bent

Tijdbesteding?

Gemiddeld 2 uur per week voor de voorzitterschap en ongeveer 3 uur per week voor de overige taken.

Kerncompetenties

 • Oplossingsgericht denken
 • Teamleider kwaliteiten
 • Delegeren, stimuleren en coördineren
 • Communicatief vaardig
 • Houdt het overzicht, scheidt hoofdzaken van bijzaken
 • Resultaatgericht

Heb je nog meer vragen? E-mail: [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 635 998

Address

Rusheuvelstraat 9
5346 JH Oss

KVK-nummer

40215083