Tenniskids: Tennisles & lidmaatschap

1e stap: Tennislessen
De tennislessen worden verzorgd door TOGO (Tennis Opleiding Gewest Oss) op de banen van de tennishal op de Rusheuvel. TOGO biedt cursussen aan voor alle leeftijden (v.a. 4 à 5 jaar) en op ieder niveau. Als uw kind nog nooit getennist heeft, adviseren wij hem/haar te laten beginnen met een 13-weekse beginnerscursus tennisles, alvorens lid te worden bij onze tennisvereniging. Na deze beginnerscursus – en als uw kind enthousiast is geworden – zal hij/zij doorgaan met een of meerdere vervolgcursussen bij TOGO.

Na 3 maanden: Proeflidmaatschap
Op dat moment biedt T.V. Helios de mogelijkheid om een proeflidmaatschap te nemen voor 3 maanden. Een proeflidmaatschap houdt in, dat uw kind zoveel als hij/zij wil, gebruik kan maken van de buitenbanen op ons park aan de Rusheuvel, kan oefenen en meekan doen aan diverse aktiviteiten voor zijn/haar leeftijdsgroep. Op die manier leert uw kind onze vereniging kennen. De kosten van een proeflidmaatschap variëren per leeftijdsgroep, omdat de jongste jeugd vaak nog niet zelfstandig naar het park komt en dus minder gebruik maakt van de buitenbanen. Als het proeflidmaatschap omgezet wordt in een definitief lidmaatschap, brengen wij de kosten voor het proeflidmaatschap alsnog in mindering.

Na 6 maanden: Jeugdlidmaatschap
Uw kind is nog steeds enthousiast en wil doorgaan met tennissen. T.V. Helios biedt na het proeflidmaatschap een Combi-lidmaatschap aan.
Dit combi-lidmaatschap is een lidmaatschap voor een jaar, inclusief een 13-weekse zomercursus (vanaf ca. medio april) door TOGO op de buitenbanen van ons park.Als het combi-lidmaatschap ingaat in b.v. april of september, wordt een evenredig deel van de jaarcontributie in rekening gebracht en worden bovendien de kosten voor het proeflidmaatschap in mindering gebracht.
T.V. Helios maakt onderscheid in de leeftijdsgroepen van de jeugd:

  • Aanmelding in het jaar dat een kind 9 of jonger wordt, valt hij/zij onder de A-jeugd.
  • Aanmelding in het jaar dat een kind 10, 11, 12 of 13 wordt, valt hij/zij onder de B-jeugd.
  • Aanmelding in het jaar dat een kind 14, 15, 16 of 17 wordt valt hij/zij onder de C-jeugd

Lees ook de informatie op deze website bij Lidmaatschap Junioren.

U treft meer informatie over jeugdlidmaatschap op deze pagina.

Tenniskids: de kleuren rood, oranje en groen

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen.  Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Uitleg Tenniskids filosofie · TC Bemmel

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in Rood/Oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56cm.

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame Groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Geel
Na Groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. Je mag in geel spelen vanaf 11 jaar.

World Tour
De World Tour (Rood en Oranje) bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. Tijdens de World Tour spelen kinderen meerdere zondagen van de maand behalve in de maanden december/januari en februari. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren verenigingen vaak een Event of toernooi.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 635 998

Adres

Rusheuvelstraat 9
5346 JH Oss

KVK-nummer

40215083